IFK Edebäck-Uddeholm

IFK Edebäck-Uddeholm hemma 2-1

Det var en måstevinnamatch mot serietvåan idag om vi ska ha nån chans överhuvudtaget att fightas om en uppflyttningsplats i serien.

Då A-laget hade några avstängningar blev det både plus o minus i truppen pga att några fick flytta upp men de avstängda blev tillgängliga för mig så det kändes som vi hade ett bra gäng idag.

Vi fick dock en mardrömsstart då de i sitt första anfall kunde näta. Detta på en långboll där inte mittförsvaret var synkade så bollen gick över de båda och då Tobbe kom på halvdistans var det ganska enkelt att näta för anfallaren.
Surt men vi kände tidigt att vi var det bättre laget så vi deppade inte värst mycket för detta utan tog tag i spelet på samma sätt som i de senaste matcherna genom lugn bollrullning i backlinjen för att hitta luckor.
Vi fick dock ännu ett hack i planeringen efter 5min när de fick en straff, men turligt nog drog straffskytten bollen stenhårt i ribbans överkant och över. Med facit i hand kan man nog säga att detta blev lite matchavgörande fär 0-2 då hade känts som en riktig käftsmäll som varit tuff att ta sig över.

Vi tog efter detta tag i spelet och var klart spelförande men vi hade svårt att skaffa rena mållägen då vi när chansen fanns var lite passiva i sista momentet.
Bästa chansen hade Robin på en nick efter hörna men på målinjen kunde nån stoppa bollen. De hade inte så mycket att säga till om offensivt men deras vänsterbreddare hotade vilket vi försökte lösa med lite lagjustering efter ca 25min.
Efter det och genom att de fick en utvisning i den 28.e minuten kunde de inte hota alls under resten av halvleken.
Vi låg dock fortfarande under och justerade lite i laget för att öka trycket men det bet lite dåligt för oss i offensiven så vi skapade för lite för att man ska va nöjd.
I sista minuten fick vi dock en frispark i bra läge som Mirnes tog hand om och den slogs mot mål såpass bra att det luktade mål men en spelare i muren slängde upp armen på ett slarvigt sätt o stoppade skottet. Räddade mål kanske men domaren tvekade inte utan blåste straff.
Straffen tog Robin bestämt hand om och han började i kedjan men flyttades ner i försvaret och då visade han sin målfarlighet genom att säkert smälla in straffen. Härligt att se hur man tar ansvaret när man som A-kapten får chansen i B-laget.
Gött med utjämning innan paus och med eller utan utvisning hade vi visat att vi var det bättre laget så nu gällde det bara att jobba på så borde vi ta hem segern.

Naturligtvis ändrade vi lite i spelsystemet med tanke på deras utvisning och att vi var tvingade att vinna matchen och som det sig bör tog vi ett stadigt grepp om spelet i början av andra halvlek.
Vi jobbade kopiöst för att få till ett ledningsmål men tyvärr saknade vi det sista spetsen så resultatet stod sig länge.
Defensivt hade vi så långt inga problem då de naturligtvis satsade allt på att fixa en pinne som inneburit att deras avancemang varit nästan klart.

För oss var det dock bara seger som gällde så vi skruvade upp offensiven mer o mer men hade trots det svårt att skapa stora lägen. Men till slut fick vi utdelning genom detta då Marco som fått på sig att gå mer offensivt kan avgöra matchen med ett härligt skott i krysset. Detta efter ett fint anfall där till slut Daniel lyfter fram en boll mot Marco som i en hård duell med em försvarare får se bollen studsa fram i bra läge strax innanför straffområdeslinjen.
Där låter han bollen studsa och kan med ett behärskat ytersidaskott förpassa bollen in i närmsta krysset.
Puuuuhhh kände vi på sidan men nu gällde 25min med hårt jobb för att vi skulle kunna få en skön kväll.
Vi fortsatte ha bra koll på matchen men naturligtvis började de trots utvisning flytta upp folk och vi garderade såklart upp detta genom att gå tillbaka till fyrbackslinje mm.

Tyvärr blev det som det brukar måste jag säga att vi börjar trampa luft och tappar lite koncentration under andra halvan av andra halvlek så de får några lägen att hota oss vilket känns onödigt då vi är en man mer på plan.
Även om vi gör många i mina ögon taktiska misstag sista kvarten så kämpar alla vad de kan vilket är så härligt att se och jag har sett lag i div 3 som har större problem än oss med att stänga matcher.

Vi reder dock ut det hela och kan jubla över en helt nödvändig vinst och tre poäng är tre poäng hur det än ser ut och med ett mål i baken på 270min så känner vi oss starka eller hur.
Även om resultatet är helt rättvist är jag imponerad över motståndet som trots vår starka defensiva spelare kan hota oss ända i kalklet med en man utvisad.
Efter sett denna o fler matcher i sjuan och sexan tror jag utan några större bevis mer än träningsmatcherna att topp tre i vår sjua skulle tillhöra topp fem i sexan

Matchfakta: 2-1 (1-1)

0-1 30sek första långbollen missbedöms av mittförsvaret med riläge som följd
1-1 45min Robin (straff) straff efter en hads av muren vid en frispark
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2-1 65min Marco (Daniel) Bra avslut i krysset i öppet läge till höger i straffområdet